De omgeving

Bungalowpark Lanka  is een mooi vertrekpunt om prachtige fiets- en wandeltochten te maken, door de uitgestrekte heidevelden en bossen, zoals het Dwingelderveld, het Ruinerbos en het Drents Friese Woud.

Daarnaast zijn er de karakteristieke esdorpen, waar de tijd lijkt stil te staan. De esdorpen. zoals in Ruinen en Dwingeloo worden gekenmerkt door een brink, waar de boerderijen en andere gebouwen omheen staan. In deze dorpen met gezellige terrassen, vinden ook regelmatig allerlei activiteiten plaats.

Nationaal Park Dwingelderveld staat vooral bekend vanwege de grote, stille heide. De schapen van de schaapskudde grazen hier.

Aan de rand van het Dwingelderveld, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, ligt de kooi van de schaapskudde Ruinen. Bezoekers zijn elke dag van harte welkom om de schapen te zien vertrekken of aankomen bij de kooi.

In het bezoekerscentrum kan je allerlei tips krijgen over activiteiten voor jong en oud, zoals wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Er worden van hieruit ook excursies verzorgd.

Ook voor kinderen is er in de omgeving veel te doen, zoals zwembad Ruinen dat op 4,5 km afstand van het park ligt. Daarnaast zijn er veel andere zwembaden en ook vennen, zoals het Blauwe meer, waarin gezwommen kan worden.

Drenthe heeft veel attractieparken en voor de kleintjes is er in de omgeving de Drentse Koe en Kabouterland.

Emmen heeft een prachtige dierentuin “WILDLANDS” waar van alles te beleven is voor groot en klein.